НОВИНИ

В Австрії відкривається українсько-російський проект WARNING!

В Австрії відкривається українсько-російський проект WARNING!


1 жовтня в Австрії відкривається спільна виставка українських та російських митців «WARNING!».

 

Куратор: Яніна Пруденко (Україна)

 

Учасники: Аліна Якубенко (Україна), Антон Лапов (Україна), Electroboutique (Алєксєй Шульгін, Арістарх Чернишов, Росія), Міхаїл Максімов (Росія)

 

«WARNING!» слугує коридором для діалогу між художниками з України та Росії. Митці порушують питання геополітичної ситуації останніх двох років, використовуючи нові технології як творчий медіум. Сфера зацікавлення куратора у проекті охоплює антропологічні дослідження, пов'язані із внутрішніми трансформаціями людей по обидва боки кордону і конфлікту. Обрані для проекту твори анатомічно точно зображають травми, фобії, розлади та неврози, набуті у формі ідеологічного тягара, втрати критичного мислення та самоідентифікації, почуття провини, передчуття катастрофи, стану хворобливої недовіри. Представлені на «WARNING!» твори українських та російських медіа-художників також критикують засоби, до яких вдається пропагандистська машина, та обмеження свободи, які накладаються у поліцейській державі.

 

У день відкриття проекту, 1 жовтня, відбудеться відкрита дискусія з куратором та художниками. Дискусія «Поза пропагандою» має на меті пошук можливостей для прозорого діалогу між схильними критично мислити художниками з України та Росії, а також створення платформи для подальшої творчої колаборації. Ця дискусія буде вже другим подібним заходом між українськими та російськими митцями: перша частина проекту «WARNING!» відбулася у Львові у жовтні 2015 року.

 

Виставка триватиме 1-30 жовтня у приміщенні спільноти за промоцію фото- та медіа-мистецтва FLUSS (м. Волькерсдорф-ім-Вайнфіртель, Австрія, Schloss Wolkersdorf, Galerie 2).

 

Перелік робіт:

 

Аліна Якубенко «флаг/прапор» (відео)

 

Антон Лапов «#герой (проект медіа-експоната для музею сучасної історії України» (медіа-інсталяція)

 

Electroboutique (Алєксєй Шульгін, Арістарх Чернишов) «Дизайн неоліберального режиму» (медіа-інсталяція)

 

Міхаїл Максімов «Тупцювання» (відео)

 

 

 

Джерело: FLUSS

ІНШІ НОВИНИ